Strona korzysta z plików cookies

w celu realizacji usług i zgodnie z Polityką Prywatności. Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies w Twojej przeglądarce.

Przejdź do serwisu
Czytali temat:
Elizabeth Wincott (1593 niezalogowanych)
1416 Postów

(Zuzu)
Maniak
sailor napisał:
Zuzu napisał:
PIOTRMLODY napisał:
no własnie... wiec niech moze ktos łaskawie poda link to tejze informacji albo niech osoby ktore w powyzszych postach stwierdzaja ze kategorycznie nie poleci osoba nie posiadajaca paszportu wymienia linie lotnicze ktorych to tyczy, albo jesli ktos dzwonił, albo wie to z innych zrodel niech innym ułatwi sprawe po to jest to forum...

"na obczyźnie rodak rodakowi winien byc jak brat"
wesołych i spokojnych swiat oraz szczesliwego nowego roku!

tu masz siostro:

www.mojanorwegia.pl/forum/view/praca,_bi...lko_paszport%3f.html

jakbyś przeczytał to co ludzie tu napisali ZE ZROZUMIENIEM to byś znalazł,ale jak już ślepy jesteś to masz tu pewniaka:

www.vg.no/reise/artikkel.php?artid=10011883

Zuzu, to u ciebie niestety cos nie tak ze zrozumieniem norweskiego tekstu. Artykul w VG, dotyczy NORWEGOW, dla ktorych jedynym oficjalnym dokumentem tozsamosci jest paszport. (Projekt w sprawie wprowadzenia nasjonalt identitetskort jest w trakcie rozpatrywania). Artykul jasno stwierdza, ze rozne linie lotnicze maja rozne kryteria. Nie krytykuj wiec innych jezeli sam/a nie rozumiesz artykulu

kolega powyżej to po prostu link-u nie widział.

Że co? Nie tłumacze o co chodzi w artykule!?! tylko jakie ludzie tu bzdury wypisują, co do odpowiedzi W TYM WĄTKU mając na myśli Polaków. patrz posty gościa o niku bobek1 pierwsza strona.

Czy nie zrozumiałem artykułu??...hmmm.....po co napisałem że latam SAS-em...czyżby tam na karte bankomatową można wsiąść na pokład?

A dokumenty jakie masz mieć przy sobie żeby polecieć samolotem to ci już linie lotnicze w warunkach przelotu podają tylko kto by to czytał.
Jak leciałem do PL we wrześniu i samoloty ladowały dwa tygodnie w Łodzi zamiast w W-awie to blisko połowa samolotu była oburzona że im nikt o tym nie powiedział.

jak dla mnie to można na miotle, dywanie, tupolewem czy czym tam kto chce latać.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sailor)
Wiking
Owszem, jak juz pisalem w ramach Skandynawii mozesz odprawic sie na karte bankowa, oraz na... polski dowod.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
1 Post

(sailor)
Wiking
sailor napisał:
Owszem, jak juz pisalem w ramach Skandynawii mozesz odprawic sie na karte bankowa, oraz na... polski dowod.
Nawet czekujac sie w Ryanair lub Wizzair pozesz podac polski dowod.
Zgłoś wpis
Oceń wpis:-1  
Odpowiedz   Cytuj
48 Postów
katarzyna fiolek
(bobek1)
Nowicjusz
Owszem, jak juz pisalem w ramach Skandynawii mozesz odprawic sie na karte bankowa, oraz na... polski dowod. sailor napisał

też tak myślałem bo tak było nie dawno nawet, ja też latałem na dowód dotychczas czy nawet karta od bankomatu wystarczyła, ale niektóre linie wymagają sobie tylko paszport i to dotyczy Polaków, Norwegów itd. i nie wpuszczają do samolotu bez tego. Wiem że z czasem mają wprowadzić to wszystkie linie lotnicze, bo chodzi tu o bezpieczeństwo i kontrolę na lotniskach. wyrabiam teraz paszport i nie dyskutuję bo miałem stary i poprostu nie wyrabiałem bo była możliwość wylotu dotychczas bez posiadania tego dokumentu-- niestety wszystko się zmienia i nie zawsze mamy na to wpływ. równie dobrze można powiedzieć że można lecieć na ostatni lønnslip, albo na ostatni odcinek z NAV że dostało się dagpenger . wyrobienie paszportu nie kosztuje majątek, wiem że niektórzy wogóle nie posiadają, inni zgubili gdzieś tam, inni mają przeszłość nie za wesołą i w związku z tym wolą nie używać takowego dokumentu itd. hhahahaha
Zgłoś wpis
Oceń wpis:  
Odpowiedz   Cytuj

Facebook Messenger YouTube Instagram TikTok